Премахване на тъмни кръгове и хлътвания под очите

Тъмни кръгове под очите. Сенки. Бръчки. Това са едни от първите белези на хронична умора. Времето оставя своите отпечатъци най-напред върху кожата около очите. Основните фактори, които водят до формиране на хлътвания и бръчки под очите са загубата на подкожна мастна тъкан, честите съкращения на мимическите мускули, вредното въздействие на слънчевата светлина, генетична предразположеност и др. Кожата в тази област е много тънка и нежна и се нуждае от деликатни грижи. Когато дори продължителната почивка, спорт, скъпа козметика, правилно и рационално хранене не са в състояние да възстановяват блясъка на околоочната зона е необходимо да се вземат по-сериозни мерки.

Имате въпроси? Запишете Вашия час за безплатна консултация с естетичен дерматолог.


Кога е подходяща процедурата за попълване на слъзна падина

  • при хлътвания под очите
  • при наличие на тъмни кръгове и сенки
  • при формиране на торбички под очите
запълване на хлътвания под очите времетраене
слъзна падина възстановяване
слъзна падина трайност
корекция на сенки под очите цена

Причини за формиране на торбички под очите

Слъзната падина е анатомична област, която се намира между долния клепач и бузата. Най-честата причина за образуване на хлътвания под очите са загуба на обем в средната част на лицето и атрофия на повърхностните мастни депа. Други, по-редки причини може да са бъбречно увреждане, задръжка на сол, хормонален дисбаланс. Възстановяването на младежкия вид в тази област включва използването на филъри с хиалуронова киселина, мезотерапии, химични пилинги, правилен хранителен режим и добра почивка.

Корекция на бръчки под очите

За запълването на хлътванията под очите се използват филъри с хиалуронова киселина. Изборът на подходящ продукт е от ключово значение. За разлика от другите зони, при които търсеният ефект е инжектирания хиалурон да свърже вода и да увеличи обема си, в този случай, в този случай е точно обратното. Използват се филъри с нисък хидрофилен потенциал, меки, пластични, защото кожата на клепачите е много нежна и тънка. Инжектирането на неподходящ филър може да доведе до катастрофални резултати – натрупване на материала и образуване на още по-големи торбички.

Как протича процедурата по премахване на тъмни кръгове под очите

Корекцията на слъзна падина е специфична манипулация и изисква задълбочени познания по анатомия на лицето, което налага да се извършва само от опитни инжектори. Тази зона е много добре кръвоснабдена, което налага използването на канюла. За сметка на това зоната, в която се инжектира, е рехава и липсват нервни окончания, което прави процедурата абсолютно безболезнена. Пациентът усеща единствено движението на канюлата. Материалът се разпределя равномерно от единия към другия край на слъзната падина. След това се нанася крем и се извършва лек масаж. Процедурата отнема около 30 минути. Тъй като използваните продукти са по-меки, продължителността на ефекта може да варира значително – от няколко месеца до година.

Снимки преди и след

Корекция на тъмни кръгове под очите
Корекция на тъмни кръгове под очите

След корекция на тъмни кръгове под очите

След процедурата не е необходимо обезболяване. При хора, склонни към задръжка на течности и формиране на торбички под очите, може да се наблюдава оток в следващите няколко дни. Той е най-изразителен сутрин, поради задръжката на течности, но може да бъде разнесен ръчно. Нанесете малко крем в зоната и масажирайте с плавни движения и лек натиск в посока от вътрешния очен ъгъл към външността. Избягвайте сауни, парни бани, солариуми и други топлинни процедури в следващите 2 седмици.

Мнение на д-р Ставров, естетичен дерматолог в гр. София

Много пациенти отлагат тази процедура във времето поради страх. Той е породен от несполучливи корекции на техни познати или от близостта на третираната зона с окото. Това буди аналогия, че корекцията на слъзна падина и премахването на бръчки под очите е болезнена процедура. Изборът на подходящ продукт е от ключово значение. Той гарантира отличните естетични резултати.

д-р Константин Ставров, съсобственик на клиника Dr. Stavrov Aesthetics в гр. София

Цена за корекция на тъмни кръгове под очите

Подмладяването на околоочната зона изисква комплексни грижи. При нас цената на филърите за под очите започва от 450 лв.


Често задавани въпроси

Може ли да се образуват торбички след поставяне на филъри под очите?

Зоната на слъзната падина се характеризира с много тънка кожа, с малко количество мастна тъкан и склонност за задръжка на течности. Това е причината типичните вискозни хиалуронови филъри да не са подходящи. В тази област се инжектират единствено меки филъри с ниска молекулна маса. Използването на неподходящи продукти крие съществен риск от задръжка на течности и образуването на торбички под очите.

Боли ли поставянето на филъри под очите?

Макар да изглежда много неприятно, корекцията на слъзна падина е безболезнена процедура. В тази зона няма нервни окончания и пациентите усещат единствено леко движение и разпъване.

Образуват ли се отоци след поставяне на филъри под очите?

При запълване на слъзна падина е възможно образуване на отоци, които са налице в следващите няколко дни. Те са временни и изчезват напълно до седмица, но трябва да се вземе предвид кога да бъде извършена процедурата. Препоръчително е да е поне седмица преди важни социални събития.

Свързани статии от блога

5/5 - (30 гласа)