Филъри с хиалуронова киселина Revolax (Револакс)

Revolax (Револакс) е южнокорейски хиалуронов филър, собственост на компанията Across, която е един от най-големите производители в Азия, заемащ основна част от активния пазарен дял.

В България тези филъри се използват от няколко години, но бързо се наложиха на местния пазар, заради високия си профил на безопасност, дълготрайност и конкурентна цена.

В следната статия ще откриете информация за различните продукти на марката, за какво се използват, нежеланите реакции, мнения на специалисти и цени.

Портфолио

Портфолиото е представено от 3 различни филъра, с еднаква концентранция на хиалуронова киселина, но с различна степен на омреженост, които се предлагат в стерилни спринцовки от 1.1 мл.:

  • Revolax Fine (Револакс Файн)
  • Revolax Deep (Револакс Дийп)
  • Revolx Sub-Q (Револакс Суб-Кю)


Revolax Fine (Револакс Файн)

Revolax Fine / Револакс Файн
Revolax Fine

Със сигурност това е най-малко използваният и разпознаваем продукт от семейството на Across. Съдържа хиалуронова киселина с концентрация 24 mg/ml и най-ниска степен на омреженост в сравнение с останалите филъри от портфолиото.

Продуктът се предлага в 2 форми – без и с 0.3% лидокаин, в спринцовки от 1.1мл. Ниският му вискозитет го прави подходящ за корекция на повърхностни статични линии – бръчки по шията, бръчки около очите, гневна бръчка, лека хидратация на устните. При по-плътна и силно дехидратирана кожа е възможно и off-label приложението му като дълбока мезотерапия, при което се инжектира под формата на микроболуси в областта на ретикуларна дерма.

Основното му приложение е свързано със запълване на повърхностните бръчки в областта на шията. При комбинирането с мезотерапия в същата област се наблюдават много добри резултати.

Revolax Deep (Револакс Дийп)

Revolax Deep / Револакс Дийп
Revolax Deep

Revolax Deep е най-използваният филър от гамата, подходящ за запълване на средно дълбоки бръчки, възстановяване на обеми и корекция на устни. Съдържанието на хиалуронова киселина е 24 mg/ml и е със средна степен на омреженост в сравнение с останалите продукти от портфолиото, което го прави почти универсален.

Предлага се предлага в 2 варианта – без и с 0.3% лидокаин, в спринцовки от 1.1мл. Това е един от най-дълготрайните филъри за уголемяване на устни, което е основната причина за високата му популярност. Разграждането му се осъществява за между 8 и 12 месеца в зависимост от количеството, локацията на инжектиране и други фактори.

За какво се използва Revolax Deep?

Revolax Sub-Q (Револакс Суб-Кю)

Revolax Sub-Q / Револакс Суб-Кю
Revolax Sub-Q

Това е третият и най-вискозен представител на продуктовата гама. Отново с концентрация на хиалуронова киселина от 24 mg/ml, но с най-висока степен на омрежаване, което го прави един от най-плътните филъри на пазара. Неговото приложение не е така универсално, защото изисква дълбоко инжектиране, върху костта.

Предлага се предлага в 2 варианта – без и с 0.3% лидокаин, в спринцовки от 1.1мл. Времето за разграждане е между 12 и 18 месеца. Той е силно хидрофилен, свърза вода и увеличава обема си, което гарантира дълготрайни резултати.

За какво е подходящ?

Мнения за Revolax (Револакс) от наши пациенти:

За първи път си поставих Revolax Deep в устните преди около 2 години. Беше ми препоръчан от моя приятелка. Аз харесвам по-пухкави устни и моя лекар се съгласи, че това е подходящия продукт за мен. Признавам, че не съм срещала по-дълготраен филър. Определено съм доволна!

Красимира, 29г., гр. София

Преди година реших, че искам да направя нещо, за да подчертая мъжките си черти. След естетична консултация реших да контурирам долната си челюст. С моя лекар избрахме продуктите на Револакс, защото те създават необходимия обем, плътни са и са дълготрайни.

Георги, 33г., гр. София

Моето мнение и моят избор е филърът Revolax. Защото е съставен от хиалуронова киселина от неживотински произход с висока чистота, която е напълно съвместима с човешката тъкан, с трайност 12-18 месеца. Затова аз избирам този вид филър, тъй като съм изключително доволна от резултатите! И тук е момента да изкажа своите благодарности за професионализмът на д-р Ставров!

Полин, гр. Враца

Имам малка брадичка по рождение, която започна да ми прави впечатление след като попаднах на снимки преди/след в интернет. Записах се на консултация, за да обсъдим вариантите за корекция. Оказа се, че ще са ми необходими около 3мл. Имах избор от няколко продукта, но се спрях на Револакс, защото имах ограничен бюджет, с който можех да си взема 3мл. от него, за сметка на 2мл. от по-скъпи аналози. Резултатът е страхотен и не съжалявам.

Вероника, 34г., гр. София

Нежелани реакции при инжектиране на филъри с хиалуронова киселина

Както при всички дермални филъри, така и при тези, може да се наблюдават нежелани реакции след процедурата. Към тях се отнасят:

  • зачервяване и синини
  • оток и подуване
  • дискомфорт в третираната област

Изброените нежелани реакции отшумяват в рамките на часове или на дни от процедурата и не изискват приемането на допълнителна медикация. 

Мнение на д-р Ставров, естетичен дерматолог в гр. София

В своята практика използвам филърите Revolax най-вече за оформяне на брадичка, нос и лицев овал. За тази цел са ми необходими плътни и твърди продукти, които се инжектират върху костта и се характеризират с голяма трайност. Възможно е използването им за корекция на устни в случаите, когато пациентите желаят основно обем и по-голяма издържливост. Успяха да се наложат на местния пазар и да станат достатъчно разпознаваеми. Позовавайки се на отзиви и мнения за револакс от моите пациенти, смея да твърдя, че при правилна оценка и техника резултатите са повече от добри.

д-р Константин Ставров, съсобственик на клиника Dr. Stavrov Aesthetics в гр. София

Каква е цената на филърите Revolax?

При нас цената е 350 лв. за 1.1 мл.


Свързани статии от блога

4.3/5 - (64 гласа)