You are currently viewing Естетични процедури

Филърите с хиалуронова киселина са основно оръжие в арсенала на естетичната медицина. Използват се за възстановяване на загубени обеми в областта на лицето, шията, деколтето. Техен основен компонент е хиалуроновата киселина, която представлява мукополизахарид и основен компонент на нашата кожа. Има способността да свърза водни молекули, което води до хидратация, повишаване на еластичността и съпротивителните сили на кожата.

Поставяне на хиалурон в устните

Обем и контур на устни

Поставянето на хиалурон в устните е безспорно най-желаната естетична процедура. С помощта на дермални филъри може да се придаде обем, да се възстанови загубеният контур, да се хидратират устните, да се коригират т.нар. пушачески бръчки. Процедурата отнема около 30 минути, а ефектът е с продължителност от 6 до 12 месеца.

Цена: от 300 лв.Филъри с хиалуронова киселина за корекция на скули

Филъри с хиалуронова киселина за корекция на скули

Оформянето на скулите е естетична процедура, при която с помощта на филър се възстановява обема в средата на лицето. По този начин се възвръща младежката V-образна форма, подчертава се лицевия овал и се подобряват пропорциите на лицето. Процедурата е подходяща при загуба на обем в областта на скулите и при нарушаване на лицевия овал. Процедурата отнема 20-30 минути, а ефектът е с продължителност около 12 месеца.

Цена: от 350 лв.Филъри с хиалуронова киселина за средна част на лицето

Филъри с хиалуронова киселина за средна част на лицето

Средната част на лицето е участъкът, който се намира под слъзната падина, между носа и скулата и над назолабиалната гънка. Тази зона е една от най-динамично изменящите се с възрастта. С времето и под действието на гравитацията настъпва преразпределение на повърхностните и редукция на дълбоките мастни депа, което води до увисване на кожата и формирането на дълбоки гънки над и под устата. Процедурата отнема около 30 минути, а ефектът е с продължителност между 8 и 18 месеца.

Цена: от 350 лв.Попълване на назолабиални бръчки

Попълване на назолабиални бръчки


Назолабиални бръчки
 се наричат дълбоките линии от двете страни на лицето, които започват от крилата на ноздрите и се насочват надолу към устните ъгли. Наричат се още „линии на смеха“, защото стават по-видими при усмивка. Те са едни от най-забележимите признаци на остаряването и често са първата причина за консултация с естетичен дерматолог. Успешното им премахване е възможно чрез използване на филъри с хиалуронова киселина. Процедурата отнема около 20 минути, а продължителността на ефекта е от 8 до 12 месеца.

Цена: от 350 лв.Попълване на марионетни бръчки

Марионетни бръчки се наричат гънките, които започват от ъгълчетата на устата и продължават надолу към ръба на долната челюст. Те придават тъжно и уморено излъчване на лицето. Получават името си от куклите марионетки, които имат разделени челюсти. Златен стандарт в запълването на марионетните линии е използването на филъри с хиалуронова киселина. Процедурата отнема около 20-30 минути, а продължителността на ефекта е около 8-12 месеца.

Цена: от 350 лв.Филъри с хиалуронова киселина за корекция на брадичка

Филъри с хиалуронова киселина за моделиране на брадичка


Поставянето на филър в брадичката е често желана процедура. Намира приложение за корекция на малка, плоска и несъразмерна брадичка, която нарушава хармонията и пропорциите на лицето. При правилна оценка и техника е възможно да се увеличи нейната проекция и дължина, както и да се подчертае женствеността или мъжествеността на лицето. Процедурата е безболезнена, отнема около 20-30 минути, а ефектът е с продължителност от 12 до 18 месеца.

Цена: от 350 лв.Контур на долна челюст и моделиране на лицев овал


Оформянето на долната челюст (мандибула) е процедура, при която с помощта на хиалуронови филъри или тъканни стимулатори като Radiesse се постига стягане и по-добро дефиниране в долната трета на лицето. Тя е подходяща и за двата пола, защото чрез нея може да се подчертаят както женствеността, така и мъжествеността на лицето. Процедурата е едноетапна, безболезнена, а резултатите са видими веднага.

Цена: от 350 лв.Филъри с хиалуронова киселина за корекция на тъмни кръгове под очите


Бръчките под очите са едни от първите белези на хронична умора. Основните фактори, които водят до формиране на хлътвания и бръчки са загубата на подкожна мастна тъкан, честите съкращения на мимическите мускули, вредното въздействие на слънчевата светлина, генетична предразположеност и др. Кожата в тази област е много тънка и нежна и се нуждае от деликатни грижи. Когато дори продължителната почивка, спорт, скъпа козметика, правилно и рационално хранене не са в състояние да възстановяват блясъка на околоочната зона е необходимо да се вземат по-сериозни мерки.

Цена: от 450 лв.Филъри с хиалуронова киселина за неоперативна ринопластика

Неоперативна корекция на носа

Неоперативната ринопластика е микроинвазивна процедура, при която с помощта на филъри с хиалуронова киселина може да се постигне корекция на вродени и травматични дефекти, корекция на фронто-назалния и назо-лабиалните ъгли, както и повдигане върха на носа. Не е подходяща за корекция на функционални дихателни нарушения. Процедурата отнема около 20 минути, не изисква никакъв възстановителен период, а ефектът е с продължителност до 2 години.

Цена: от 350 лв.