Филъри с хиалуронова киселина Juvederm (Жуведерм)

Juvederm (Жуведерм) е известна марка филъри с хиалуронова киселина, произвеждани от Американската компания Allergan, която е собственост на на Abbvie. Те са едни от най-широко разпространените дермални филъри, одобрени от FDA през 2006г., а според проучване през 2016г. с тях са извършени повече от 2.4 млн. процедури.

Juvederm е дермален пълнител на основата на хиалуронова киселина. Портфолиото се състои от няколко продукта, които се използват, за да помогнат на хората да се справят с признаците на стареене на лицето. Всеки продукт от линията се отличава с различно свързване и концентрации на хиалуронова киселина. Различните филъри се инжектират в различна дълбочина и област, съобразени с конкретни проблеми.

Предлагат се в два основни варианта като начин на производство – 3D MATRIX и VYCROSS®.

Към първата група се отнасят Juvederm Ultra 2, 3, 4 и Smile. Те са монофазни, което означава, че 100% от хиалуроновата киселина е в свързано състояние. яхната технология осигурява дълготрайност на филъра и постигане на оптимален обем при приложението му.

Към втората група се отнасят новата гама продукти – Volbella, Volite, Volift и Volux. Те са бифазни, състоят се от високомолекулно и нискомолекулна хиалуронова киселина. Това им придава качества като по-голяма пластичност, по-добра интеграция с тъканите, по-бързо възстановяване след проведена процедура.Juvederm Ultra 2, 3 и 4 (Жуведерм Ултра 2, 3 и 4)

Juvederm Ultra 2, 3, 4

Juvederm Ultra 2, Ultra 3 и Ultra 4 са филъри с хиалуронова киселина (ХК), създадени по патентованата 3D-MATRIX технология. Те са монофазни, с висок потенциал за свързване на вода. И трите продукта са с концентранция на ХК от 24 mg/ml, но с различна степен на омрежаване, което определя и различните им показания. Колкото по-мек и пластичен е един продукт, толкова по-повърхностно е неговото приложение и обратното.

Ultra 2 (Ултра 2) e с най-ниска степен на омреженост, което го прави подходящ за корекция на повърхностни бръчки и фини линии. Подходящ се за запълване на бръчките по шията, около устните ъгли и около очите.

Juvederm Ultra 3 (Жуведерм Ултра 3) e с междинна степен на омреженост, което го прави почти универсален продукт. Използва се за корекция на умерено изразени до дълбоки бръчки по лицето.

Juvederm Ultra 4 (Жуведерм Ултра 4) е най-плътният продукт, с най-висока степен на омреженост. Това го прави подходящ за възстановяване на загубени обеми и за корекции по контура на лицето.

Juvederm Ultra Smile 0.55 (Жуведерм Ултра Смайл 0.55)

Juvederm Ultra Smile 0.55 за корекция на устни
Juvederm Ultra Smile 0.55 за корекция на устни

Juvederm Ultra Smile 0.55ml (Жуведерм Ултра Смайл 0.55мл) е специално създаден за увеличаване обема и възстановяване контура на устните. Спинцовката съдържа 0.55мл хиалуронова киселина с умерена вискозност, което гарантира естествен резултат.

Продуктът се отличава с висока пластичност, което му позволява да променя формата си при всяко едно движение на устните. Той се интегрира много добре в тъканите и не образува “топчета”. Резултатът е меки устни с естествено излъчване.

Ultra Smile 0.55ml е подходящ за дамите, които искат естествена и дискретна корекция на своите устни. Може да се използва и за лека хидратация. Особено подходящ е за възстановяване на изгубен контур. Ако харесвате по-пухкави и изразителни устни Ви съветваме да се насочите към друг продукт.

Juvederm Volbella (Жуведерм Волбела)

Juvederm Volbella (Жуведерм Волбела)
Juvederm Volbella (Жуведерм Волбела)

Volbella (Волбела) е много сходен с Ultra Smile 0.55ml, но с 2 основни разлики. Първо, той се предлага в спринцовки от 1 мл. И второ – създаден е по Vycross технология, т.е. той съчетава както омрежена, така и неомрежена хиалуронова киселина. Това позолява по-лесна интеграция между тъканите и по-бърз възстановителен период.

Основното приложение на Volbella (Волбела) е свързано с корекция на устни. Vycross технологията и количеството му от 1 мл. разширяват спектъра на неговите възможности в сравнение с Ultra Smile 0.55 мл.

  • увеличаване обема на устните
  • възстановяване на контура
  • постигане на умерени и изразителни резултати
  • корекция на асиметрия и пропорции
  • корекция на периорални и околоочни линии

За разлика от Ultra Smile 0.55ml, Volbella се предлага в спринцовки с 0.3% лидокаин, което прави процедурите с него още по-безболезнени. Разграждането на продукта се осъществява за между 8 и 12 месеца в зависимост от количеството, локацията на инжектиране и други фактори.

Juvederm Volift (Жуведерм Волифт)

Juvederm Volift (Жуведерм Волифт)
Juvederm Volift (Жуведерм Волифт)

Volift (Волифт) e филърът с най-изразен лифтинг ефект. Той е много подходящ в случаите, когато не желаем изграждане на допълнителен обем, а основно повдигане и дефиниране.

Най-често се използва за корекции в областта на скулите. Това, което отличава Volift от повечето продукти, е че тук лифтинг ефектът не е за сметка на добавяне на обем. Това позволява да моделираме скулите без да увеличаваме тяхна проекция и ширината на лицето в тази равнина, като в същото време използваме техния лифтинг капацитет. Същото важи и за долната челюст – можем да постигнем дефинирането и без да акцентираме върху нея и да разширим долната трета на лицето. Това гарантира постигането на естествени и хармонични резултати.

Juvederm Voluma (Жуведерм Волума)

Juvederm Voluma (Жуведерм Voluma)
Juvederm Voluma (Жуведерм Voluma)

Juvederm Voluma (Жуведерм Волума) е най-плътния продукт от гамата, специално създаден да възстановява изгубени обеми. Има силно изразен хидрофилен капацитет, той свързва вода, увеличава обема си и се характеризира с изключителна дълготрайност. Продължителността на резултатите, постигнати с него, достигат до 18 месеца.

Както името му подсказва, Волума е най-подходящ за изграждане на обем. Намира приложение най-вече за средната част на лицето и скулите. Неговият лифтинг ефект се дължи най-вече на възстановения обем, за разлика от Volift.

Инжектира се в дълбоките мастни депа или директно върху костта с помощта на канюла или игла. Предлага се в спринцовки от 1 мл. с 0.3% лидокаин за по-голям комфорт на пациента.


Juvederm Volux (Жуведерм Волукс)

Juvederm Volux (Жуведерм Волукс)
Juvederm Volux (Жуведерм Волукс)

Запознайте се с най-новия член на голямото семейство на Allergan. Това е Volux! Специално създаден за корекции в областта на долния лицев етаж и по-конкретно за моделиране на брадичка и долна челюст. Съставен е по новата Vycross технология, комбинираща високо- и нискомолекулна хиалуронова киселина.

Предлага се в стерилни спринцовки от 1 мл. с 25 mg/ml концентрация на хиалуронова киселина. За по-голям комфорт при инжектиране е добавен 0.3% лидокаин.

Волукс се отличава със значителна плътност и моделируемост, което определя и специфичното му приложение. Продължителността на резултатите варира от 12 до 18 месеца.

Мнения за Juvederm (Жуведерм) от нашите пациенти

От много време обмислях да поставя хиалурон в устните си. Единственото, което ме спираше, бе страхът от неестествено големи устни. За съжаление виждах такива навсякъде около мен и това ме отказваше. Записах час за безплатна консултация с д-р Ставров и му споделих моите опасения. Тогава той ми предложи Juvederm Ultra Smile 0,55ml, като ме увери, че ще постигнем хармоничен резултат. Не съжалявам за своя избор.

Жанина, 34г., гр. София

След като навърших 40 години започнах по-често да се вглеждам в лицето си и в отпечатъците, които времето оставя върху него. Виждах как кожата ми бавно, но сигурно се свличаше надолу. Тогава посетих естетичен дерматолог и обсъдихме възможността за лифтинг с помощта на филъри. Спрях се на Volift, защото прочетох, че при него не се създава толкова обем, а аз по мое мнение имам добре изразени скули. Използвахме 2 мл. и резултатът беше видим. Доволна съм.

Милена, 44г., гр. София

Какви са нежеланите реакции при инжектиране на филъри с хиалуронова киселина

Както при всички дермални филъри, така и при тези, може да се наблюдават нежелани реакции след процедурата. Към тях се отнасят:

  • зачервяване и синини
  • оток и подуване
  • дискомфорт в третираната област

Изброените нежелани реакции отшумяват в рамките на часове или на дни от процедурата и не изискват приемането на допълнителна медикация. 

Мнение на д-р Ставров, естетичен дерматолог в гр. София

Продуктите на Allergan са едни от най-разпознаваемите и най-използваните в света на естетичната медицина. Разполагат с богата гама, която покрива напълно моите изисквания като инжектор. Филърите са с висок профил на безопасност, за което говорят множеството клинични проучвания в световен мащаб. Смятам, че те могат да задоволят нуждите на моите пациенти и затова ги използвам в своята практика.

д-р Константин Ставров, съсобственик на клиника Dr. Stavrov Aesthetics в гр. София

Каква е цената на филърите Juvederm?

Цената зависи от избора на продукт и варира в широки граници. При нас цените са между 300 и 550 лв. За повече информация може да се свържете с нас или да запишете час за безплатна естетична консултация.


Често задавани въпроси

Каква е цената на филърите Juvederm?

В нашата клиника цената за различните филъри Жуведерм е от 300 до 550лв.

За какво се използват филърите Juvederm?

Жуведерм разполага с богато портфолио от продукти, които се използват за уголемяване на устни, оформяне на скули, моделиране на брадичка, запълване на назолабиални и марионетни линии, мезотерапия на лице и др.

Свързани статии от блога

4.4/5 - (40 гласа)