Филъри с хиалуронова киселина Teosyal (Теосиал)
Филъри с хиалуронова киселина Teosyal (Теосиал)

Teosyal (Теосиал) са популярна марка филъри с хиалуронова киселина, които са собственост на Teoxane Laboratories, със седалище в Женева, Швейцария. Компанията е основана през 2003г. и също така е водещ производител на анти-ейдж козметика.

В България тези филъри се използват широко и отдавна и са добре познати. Имат богато портфолио, което ги прави подходящи за всички индикации в областта на естетичната медицина.

Филърите Teosyal (Теосиал) могат да се разделят на 2 големи групи. Първата е съставена от т.нар. нединамични пълнители, към които се отнасят Kiss, Global Action, Deep lines, Ultra deep. Втората генерация пълнители са т.нар. динамични и включват RHA1, RHA2, RHA3, RH4 и най-новия член на семейството RHA Kiss.

Не знаете кой е най-подходящият продукт за Вас? Запишете час за безплатна естетична консултация.Teosyal RHA (Теосиал РХА)

Teosyal RHA 1-4

Teosyal RHA (Теосиал РХА) са едни от първите създадени динамични филъри с хиалуронова киселина. Teoxane Laboratories представят новата си гама на световното изложение през 2015г. Динамичните филъри съдържат в състава си хиалуронова киселина с различна степен на омрежаване, което им придава особена еластичност и пластичност. По този начин филърите могат да изменят своята форма под действието на външни сили, като различните емоции по човешкото лице. Това гарантира естествени и хармонични резултати.

Teosyal RHA1 (Теосиал РХА1) е с най-ниска степен на омрежаване и най-мека текстура. Той е особено подходящ за корекция на фини и повърхностни линии и бръчки, като тези около очите (пачи крак), периорални линии или бръчки по шията.

RHA2 и РHA3 са продуктите с междинна степен на омрежаване и умерена плътност, което ги прави подходящи за уголемяване на устни, корекция на леки до умерени назолабиални и марионетни линии.

Teosyal RHA4 (Теосиал РХА4) е най-плътният продукт от гамата динамични филъри на Teoxane. Това прави изключително подходящ за дълбоко инжектиране и възстановяване на изгубени обеми. Използва се за моделиране на брадичка и контур на долна челюст.

Teosyal Ultra Deep (Теосиал Ултра Дийп)

Teosyal Ultra Deep

Теосиал Ултра Дийп е един от най-популярните филъри от продуктовата гама на Teoxane. Представлява плътен вискозен гел с висококонцентрирана и силно омрежена хиалуронова киселина, предназначен за инжектиране върху костта или в дълбоките слоеве на кожата.

Предлага се в спринцовка от 1 мл. Разграждането на продукта се осъществява за между 12 и 18 месеца в зависимост от количеството, локацията на инжектиране и други фактори.

Отличава се с особена хидрофолиност, т.е. способност да привлича и свързва водни молекули. Това води до увеличаване на неговия обемен ефект и удължаване на трайността му.

За какво се използва Teosyal Ultra Deep

Teosyal Kiss (Теосиал Кис)

Teosyal Kiss

Teosyal Kiss (Теосиал Кис) е филър с хиалуронова киселина, специално предназначен за корекция на устни.

Предлага се предлага в 2 варианта – без и с 0.3% лидокаин, в спринцовки от 1 мл. Това е един от най-дълготрайните филъри за уголемяване на устни, което е основната причина за високата му популярност. Разграждането му се осъществява за между 8 и 12 месеца в зависимост от количеството, локацията на инжектиране и други фактори.

За какво се използва Теосиал Кис

 • уголемяване на устни
 • контур и обем на устни
 • за корекция на пушачески бръчки
 • корекция на асиметрия в областта на устните


Teosyal Redensity 2 (Теосиал Реденсити 2)

Teosyal Redensity 2 (Теосиал Реденсити 2)
Teosyal Redensity 2 (Теосиал Реденсити 2)

Teosyal Redensity 2 (Теосиал Реденсити 2) е филър с нисковискозна хиалуронова киселина, специално създаден за корекция в околоочната зона. Благодарение на неговата патентована и революционна формула, той е един от малкото филъри, които позволяват безопасно и успешно заличаване на хлътвания под очите.

За разлика от другите филъри Redensity 2 няма хидрофилен капацитет и не свързва вода. Това е особено важно, защото околоочната зона е склонна към задържане на течности. Използването на филъри с потенциал за свързване на вода води до образуване на торбички и до обратен на желания ефект.

За какво се използва Teosyal Redensity II

 • корекция на слъзна падина
 • премахване на торбички и тъмни кръгове под очите
 • запълване на хлътвания под очите
 • освежаване в периорбиталната зона

Научете повече за процедурата за корекция на слъзна падина и запълване на хлътвания под очите.

Teosyal Redensity 1 (Теосиал Реденсити 1)

Teosyal Redensity 1 (Теосиал Реденсити 1)
Teosyal Redensity 1 (Теосиал Реденсити 1)

Redensity 1 (Реденсити 1) е мезотерапия с хиалуронова киселина на Teoxane, която е предназначена за интрадермално инжектиране. Може да се използва по кожата на лицето, деколтето, шията и гърба на ръцете.

Съставена е от чиста, неомрежена хиалуронова киселина с висок афинитет към водните молекули.

В зависимост от състоянието на Вашата кожа са необходими между 1 и 3 процедури, които се правят веднъж месечно.

За какво се използва мезотерапията Redensity 1

 • за дълбока хидратация на кожата
 • за подобряване на тургора
 • за корекция на фини бръчки
 • за борба с белезите на фотостареене

Мнения за Teosyal (Теосиал) от наши пациенти

Работата ми е свързана с продължителна работа на компютър. Поглеждайки в огледалото единственото, което виждах, беше уморения ми поглед. Това бе и причината да се обърна към естетичен дерматолог. След провеждане на консултация ми бе предложено да коригираме тези хлътвания с Teosyal Redensity 2. Бях чела, че не всеки филър е подходящ за тази област. Доверих се на моя лекар и се получи страхотен резултат.

Мария, 38г., гр. София

В миналото често посещавах солариуми и се излагах продължително на слънце, без да ползвам подходяща слънцезащита. В последствие започнах да усещам кожата си суха и дехидратирана. Пробвала съм много мезотерапии, но по мое мнение Redensity 1 е една от най-ефективните на пазара. Правя по 1-2 процедури преди и след лятото, за да поддържам кожата си хидратирана и тонизирана.

Евгения, гр. София

Нежелани реакции при инжектиране на филъри с хиалуронова киселина

Както при всички дермални филъри, така и при тези, може да се наблюдават нежелани реакции след процедурата. Към тях се отнасят:

 • зачервяване и синини
 • оток и подуване
 • дискомфорт в третираната област

Изброените нежелани реакции отшумяват в рамките на часове или на дни от процедурата и не изискват приемането на допълнителна медикация. 

Мнение на д-р Ставров, естетичен дерматолог в гр. София

Филърите на Teoxane са широко разпространени на българския пазар. Те разполагат с богата гама, която е подходяща за широк набор от индикации. Те намират приложение и в моята практика, поради високата си ефективност и профил на безопасност, поради множеството проведени клинични изпитвания.

д-р Константин Ставров, съсобственик на клиника Dr. Stavrov Aesthetics в гр. София

Каква е цената на филърите Teosyal (Теосиал)?

При нас цените са 220лв за 1мл. мезотерапия Redensity 1, а тези на филърите започват от 300лв.


Свързани статии

4.1/5 - (42 гласа)