Филъри с хиалуронова киселина Saypha
Филъри с хиалуронова киселина Saypha

Филърите с хиалуронова киселина Saypha (Сейфа) са собственост на австрийската фармацевтична компания Croma Pharma и са едни от най-широко използваните и разпознаваеми анти-ейдж продукти.

Croma Pharma е създадена през 1976г., като неин предмет на дейност е производството на продукти, използвани в естетичната медицина, офталмологията и ортопедията.

Продуктите от серията Saypha (Сейфа) са наследници на филърите Princess, след като в края на 2019г. търговката марка се ребрандира.

Портфолио

В портфолиото попадат филъри с различна концентрация на хиалуронова киселина и степен на омрежаване, така и мезотерапия за дълбока хидратация.

  • Saypha Filler (Сейфа Филър)
  • Saypha Volume (Сейфа Волюм)
  • Saypha Volume Plus (Сейфа Волюм Плюс)
  • Saypha Rich (Сейфа Рич)


Saypha Filler (Сейфа Филър)

Saypha Filler (Сейфа Филър)
Saypha Filler

Saypha Filler е най-мекият продукт на Croma. Съдържа хиалуронова киселина с концентрация 23 mg/ml и най-ниска степен на омреженост в сравнение с останалите филъри от портфолиото. Произвежда се в 2 варианта – без и с лидокаин, който прави процедурите с него напълно безболезнени.

Предлага се в спринцовка от 1 мл. Разграждането на продукта се осъществява за между 6 и 10 месеца в зависимост от количеството, локацията на инжектиране и други фактори.

За какво е подходящ Saypha Filler?

Saypha Volume (Сейфа Волюм)

Saypha Volume (Сейфа Волум)
Saypha Volume

Saypha Volume е по-плътен в сравнение с предходния филър и се използва за възстановяване на изгубени обеми. Инжектира се в хиподермата или върху костта. Съдържа хиалуронова киселина с концентрация 23 mg/ml и се намира по средата по степен на омреженост в сравнение с останалите филъри от портфолиото. Произвежда се в 2 варианта – без и с лидокаин, който прави процедурите с него напълно безболезнени.

Предлага се в спринцовка от 1 мл. Разграждането на продукта се осъществява за между 8 и 12 месеца в зависимост от количеството, локацията на инжектиране и други фактори.

За какво е подходящ Saypha Volume?

Saypha Volume Plus (Сейфа Волюм Плюс)

Volume Plus е най-твърдият филър от това семейство
Saypha Volume Plus

Това е най-плътния и най-вискозния филър от портфолиото на Croma Pharma. Инжектира се върху костта. Съдържа хиалуронова киселина с концентрация 25 mg/ml, с най-висока степен на омреженост в сравнение с останалите филъри от групата. Произвежда се единствено във вариант с включен лидокаин.

Предлага се в спринцовка от 1 мл. Разграждането на продукта се осъществява за между 12 и 18 месеца в зависимост от количеството, локацията на инжектиране и други фактори.

За какво е подходящ Saypha Volume Plus?

Saypha Rich (Сейфа Рич)

Saypha Rich (Сейфа Рич)
Saypha Rich

Представлява неомрежена хиалуронова киселина с концентрация от 18 mg/ml, която се прилага под формата на мезотерапия за лицето, шията, деколтето или гърба на ръцете.

Здравата кожа е непропусклива бариера за повечето вещества. Ежедневната хидратация с кремове не е достатъчна, защото действа много повърхностно. Мезотерапията е процедура, при която чрез множество убождания с тънка и фина игла се инжектира продукт в дермата през разстояние от около 1 см. Използва се за дълбока хидратация на кожата, като се подобрява нейната текстура и тургор.

По протокол са необходими от 2-4 процедури, като интервалът и броят им зависи от състоянието на кожата на пациента.

Комплексна грижа за кожата

Маска с хиалуронова киселина

От Croma са помислили и за това. Тази серия включва 2 вида маски – с хиалуронова киселина и с алое вера и зелен чай, които може да се използват след инжектиране на филър или след мезотерапия, в рамките на апаратни процедури или самостоятелно.

Маските с хиалуронова киселина имат анти-ейдж ефект и се използват за хидратация на кожата. Тези с алое вере и зелен чай имат антиоксидантен и противовъзпалителен ефект и са подходящи за чувствителна или акнеична кожа.

Предлагат се за околоочен контур, лице и шия.

Мнения за Saypha (Сейфа) от наши пациенти:

Използвам тези филъри от няколко години, още когато носеха името Princess. По себе си имам корекции в областта на устните, скули, брадичката. По мое мнение Saypha са надеждни филъри, които смятам да използвам и в бъдеще.

Гергана, 41г., гр. Пловдив

Посетих клиниката на д-р Ставров, защото реших да увелича обема на своите устни. След проведената естетична консултация той ме увери, че за желанията, които имам, най-подходящият продукт е Saypha Filler. Определено останах доволна от резултата.

Ивелина, 22г., гр. София

Странични ефекти при инжектиране на филъри с хиалуронова киселина

Както при всички дермални филъри, така и при тези, може да се наблюдават нежелани реакции след процедурата. Към тях се отнасят:

  • зачервяване и синини
  • оток и подуване
  • дискомфорт в третираната област

Изброените нежелани реакции отшумяват в рамките на часове или на дни от процедурата и не изискват приемането на допълнителна медикация. 

Мнение на д-р Ставров, естетичен дерматолог в гр. София

В лицето на Croma Pharma аз виждам доверен партньор, който може да оправдае моите изисквания. Имам дългогодишен опит и поглед над техните продукти, които през годините се доказаха като надеждни и безопасни, с достатъчно широко портфолио за различните индикации и нужди. Все повече мои пациенти решават да се доверят и не остават разочаровани от своя избор.

д-р Константин Ставров, съсобственик на клиника Dr. Stavrov Aesthetics в гр. София

Каква е цената на филърите Saypha?

При нас цената е 380 лв. за 1 мл.


Често задавани въпроси

Каква е цената на филърите Saypha?

В нашата клиника цената за 1 мл. Сайфа е 380 лв.

За какво се използват филърите Saypha?

Продуктите на Сейфа са подходящи за възстановяване на изгубени обеми в средната и долната трета на лицето, за моделиране на скули и брадичка, оформяне на устни и др.

Свързани статии от блога

4.7/5 - (45 гласа)