Филъри с хиалуронова киселина Restylane (Рестилайн)

Restylane (Рестилайн или Рестилейн) са първите филъри, одобрени за употреба от Американската асоциация на храните и лекарства (FDA). Произвеждат се от Galderma и представляват едни от най-популярните марки филъри за лице, заемащи основен пазарен дял в САЩ и Европа.

Филърите Restylane (Рестилайн) разполагат с богато портфолио от продукти, които са подходящи за разнообразни естетични корекция в областта на лицето, шията и деколтето. Към тях се отнасят и т.нар. Скинбустери (Skinboosters), които се превърнаха в златен стандарт за процедури, подобряващи качеството на кожата.

В следната статия ще откриете информация за различните продукти на марката, за какво се използват, нежеланите реакции, мнения на специалисти и цени.Restylane Kysse (Рестилайн Кисс)

Restylane Kysse (Рестилайн Кисс) представлява филър с хиалуронова киселина, специално създаден за корекция на обема и контура на устните. Спринцовката съдържа 1мл продукт с умерен вискозитет, който осигурява естествен и дълготраен резултат.

Както и други филъри за устни, така и този, отличителна черта е неговата пластичност, която му позволява да променя формата си при всяко движение на устните и емоция. Филърите, които не отговарят на тези изисквания, водят до неестествени резултати и формиране на “топчета”.

Патентованата OBT технология, по която е изготвен Restylane Kysse минимизира посттравматичния оток и гарантира естествени резултати.

Restylane Lyft (Рестилайн Лифт)

Restylane Lyft (Рестилейн Лифт)
Restylane Lyft (Рестилайн Лифт)

Restylane Lyft (Рестилайн Лифт) е едно от бижутата в портфолиото на Galderma. Създаден е по патентованата NASHA технология и се състои от молекули с по-големи размери и по-висока степен на омрежаване. Основното му приложение е за лифтиране (повдигане) на тъканите, най-вече в средната трета на лицето, без да се създава допълнителен обем. Това от своя страна ефективно води до лифтиране, без да се разширява лицето и да се нарушават лицевите пропорции.

За какво се използва Рестилейн Лифт

Restylane Defyne (Рестилайн Дифайн)

Restylane Defyne (Рестилейн Дифайн)
Restylane Defyne (Рестилейн Дифайн)

Рестилайн Дифайн намира приложение за запълване на дълбоки линии и бръчки по лицето, като назолабиалните и марионетните гънки, както и за скулптуриране на брадичка и моделиране на скули. Създаден е по патентованата OBT технология, този филър е с по-голяма плътност и вискозитет и чрез него се постигат трайни резултати.

Представлява стерилна спринцовка с 1мл. хиалуронова киселина, с умерена степен на омрежаване, съдържаща лидокаин за по-голям комфорт на пациента.

Инжектира се в дълбоките мастни депа или директно върху костта с помощта на канюла или игла.


Skinbooster Restylane Vital (Скинбустер Рестилайн Витал)

Skinbooster Restylane Vital (Скинбустер Рестилайн Витал)

Skinbooster Restylane Vital (Скинбустер Рестилайн Витал) е може би най-разпознаваемото име от гамата на Галдерма, превърнало се в златен стандарт за подобряване качеството на кожата. Този иновативен продукт заема междинно място между филърите и мезотерапиите, като съдържа нискомолекулна омрежена хиалуронова киселина, което налага инжектирането му в дълбочина.

Скинбустерите на Рестилайн намират широко приложение за дълбока хидратация, корекция на белези от акне и подобряване тургора на:

  • кожата на лицето, предимно средната и долната трета
  • областта на шията, при пациенти с по-плътна кожа
  • деколтето
  • гърба на ръцете

Резултатите са видими още след първата процедура. Важна особеност е, че поради по-плътната текстура в сравнение със стандартните мезотерапии, е необходимо по-дълбокото му инжектиране – в ретикуларна дерма.

Skinbooster Restylane Vital Light (Скинбустер Рестилайн Витал Лайт)

 Skinbooster Restylane Vital Light (Скинбустер Рестилейн Витал Лайт)
Skinbooster Restylane Vital Light (Скинбустер Рестилайн Витал Лайт)

Скинбустерът Рестилайн Витал Лайт е аналогичен вариант на гореспоменатия продукт, но съдържащ по-малки частици, с по-ниска концентрация на ХК и степен на омрежаване. Това позволява и неговото приложение на места, където кожата е по-тънка – например околоочната зона или горната трета на лицето.

Скинбустер Витал Лайт се използва за същите показания, но поради по-ниската си концентрация на хиалуронова киселина е показан в по-леките до умерени случаи на дехидратация.

И в двата случая най-често се прилагат от 1 до 3 процедури през интервал от около месец.

Научете повече за биоревитализация на лице и предимствата на тази процедура.

Мнения за Restylane (Рестилайн) от нашите пациенти

За първи път си поставих Restylane Kysse в устните миналата година по препоръка от приятелка. Харесвам естествени устни и като непознат за мен филър най-големите ми опасения бяха свързани с това да се получи неестетичен резултат. Моето мнение е, че продуктът си заслужава.

Евгения, 39г., гр. София

Като тийнейджър имах проблемна кожа, която остави някои белези върху лицето ми. Притеснявах се да прибегна към по-агресивни процедури като микронийдълинг и фраксел. Тогава прочетох за скинбустерите на Рестилейн и реших да опитам. След 3 процедури имаше значително подобрение. Благодаря!

Ивон, 27г., гр. София

С времето назолабиалните гънки по лицето ми започнаха да се задълбочават. Записах час за безплатна консултация при д-р Ставров, който ми предложи да използваме Рестилайн лифт за повдигане. Поставихме 2мл. в скулите и лицето ми стана много по-свежо.

Мария, 49г., гр. Пловдив

Обожавам да ходя на море и да се пека на слънце. За съжаление това не е без последствия и кожата ми силно се дехидратира. Препоръчаха ми да пробвам скинбустер за дълбока хидратация. Няма две мнения, че още след първата процедура разликата е видима, а кожата – по-тонизирана.

Гергана, 31г., гр. Враца

Нежелани реакции при инжектиране на филъри с хиалуронова киселина

Както при всички дермални филъри, така и при тези, може да се наблюдават нежелани реакции след процедурата. Към тях се отнасят зачервяване, оток и синини. Изброените нежелани реакции отшумяват в рамките на часове или на дни от процедурата и не изискват приемането на допълнителна медикация. 

Мнение на д-р Ставров, естетичен дерматолог в гр. София

В своята практика използвам продуктите на Рестилайн не само заради тяхната ефективност, висок профил на безопасност и разпознаваемост от моите пациенти. Всичко това важи най-вече за скинбустерите витал и витал лайт, които са продукти без аналог към момента.

д-р Константин Ставров, съсобственик на клиника Dr. Stavrov Aesthetics в гр. София

Restylane (Рестилайн) – цена за филъри и скинбустери

В нашата клиника цената на скинбустерите започва от 270лв., а тази на филърите – от 500лв.

Свързани статии от блога

4.2/5 - (17 гласа)