Филър Radiesse (Радиес)
Филър Radiesse (Радиес)

Radiesse (Радиес) представляват дермални филъри на базата на калциев хидроксилапатит (CaHA), предназначен за корекция на умерени и дълбоки бръчки, както и за стягане на кожата в областта на лицето, шията, деколтето и гърба на ръцете. Продуктът е собственост на Merz Aesthetics и е одобрен за ползване, както от FDA, така и от Европейския съюз.

За какво се използва филър Radiesse (Радиес)

 • изграждане на скули
 • запълване на назолабиални и марионетни бръчки
 • моделиране на брадичка
 • подчертаване на линията на долната челюст
 • попълване на хлътнали слепоочия
 • лифтинг на средната и долната трета на лицето
 • корекция на белези от акне
 • стягане и подобряване качеството на кожата на лицето, шията, деколтето и гърба на ръцете


Radiesse (Радиес) – принцип на действие

Активното вещество е калциев хидроксилапатит – основна съставка на зъбите и костите. От десетилетия намира приложение в ортопедията, стоматологията и други медицински специалности. Основното вещество е разположено в гел-носител, съставен от стерилна вода, глицерин и натриева карбоксиметил целулоза. Съставът на Радиес определя неговият уникален метод на действие. След процедурата се наблюдава моментален ефект, който се дължи на гел-носителя. Основният ефект обаче се разгръща с времето. Носителят се резорбира, а в тъканите остават микросфери от калциев хидроксилапатит. Те водят до локален възпалителен отговор, стимулиране на фибробластите и мощен синтез на собствен колаген, като този ефект се разгръща в следващите 3 месеца, а резултатите са видими за 12-18 месеца. Образува се гъста мрежа от нов колаген, която укрепва и стяга кожата. Постепенно сферите от калциев хидроксилапатит се резорбират до калциеви и фосфатни йони, които се елиминират от организма.

Безопасен ли е Radiesse (Радиес)

Радиес е продукт с СЕ сертификат от Европейския съюз, одобрен от FDA за използване в САЩ. Преминал е множество клинични изпитвания, които са доказали неговата ефективност и безопасност. Той е напълно биосъвместим, тъй като активното му вещество е основна съставка на костите и зъбите.

Кога не трябва да се инжектира Радиес
Кога не трябва да се инжектира Радиес

Кога не трябва да се използва Radiesse (Радиес)

 • за уголемяване на устни
 • в областта на гневната бръчка и челото
 • за корекция на слъзна падина
 • при свръхчувствителност към някоя от съставките
 • при наличие на активна инфекция в третираната зона
 • бременност и кърмене

Странични ефекти при инжектиране на Radiesse (Радиес)

Както при всички дермални филъри, така и при Радиес се наблюдават нежелани реакции след процедурата. Към тях се отнасят:

 • зачервяване и синини
 • оток и подуване
 • дискомфорт в третираната област

Изброените нежелани реакции отшумяват в рамките на часове или на дни от процедурата и не изискват приемането на допълнителна медикация. Важно е Радиес да се поставя от опитен лекар, преминал съответното обучение и с налични сертификати за инжектиране на тъканни стимулатори.

Как протича процедурата с филър Radiesse (Радиес)

Продуктът се разрежда с различно количество физиологичен разтвор и лидокаин, в зависимост от зоната, в която се инжектира и състоянието на кожата. Това прави манипулацията безболезнена. Може да се използват както тънка игла, така и канюла, като по наше мнение вторият вариант е по-удачен, защото е по-безопасен. След инжектирането се прави енергичен масаж в третираната зона.

Radiesse (Радиес) – Снимки преди и след

Контур на долна челюст с 1.5 мл. филър Radiesse (Радиес)
Контур на долна челюст с 1.5 мл. филър Radiesse (Радиес)

След процедурата

След процедурата кожата може да е зачервена. Понякога зоната на инжектиране става оточна, като за пълното резорбиране са необходими няколко дни. Тъй като по-често се използва канюла, образуването на хематоми и синини е малко вероятно. Вашият лекар може да Ви даде инструкции да масажирате третираната област. Избягвайте солариуми, сауни, парни бани и други топлинни процедури в следващите 2 седмици. Пълният ефект на процедурата ще се разгърне в рамките на 3-4 месеца.

Radiesse (Радиес) – мнения

По мое мнение филърите Radiesse са най-доброто решение за неоперативен лифтинг. Правя си всяка година и съм много доволна!

Виктория, 47г., гр. София

Използвам Радиес за освежаване на кожата в областта на деколтето. Процедурата е безболезнена и няма две мнения, че е по-ефективна в сравнение със стандартната мезотерапия.

Гергана, 51г., гр. София

Radiesse (Радиес) – цена

1 ампула Radiesse750 лв
2 ампули Radiesse1400 лв

Често задавани въпроси

Кога се вижда ефектът от Radiesse (Радиес)?

Ефектът е налице непосредствено след процедурата. За образуването на нов колаген са необходими около 3 месеца и затова максималният ефект от Радиес се наблюдава няколко месеца след самата процедура.

Как протича възстановяването след инжектиране на Radiesse (Радиес)?

Непосредствено след процедурата може да се наблюдават зачервяване и оток. Те са преходни и изчезват в рамките на часове или до няколко дни. В зависимост от техниката на инжектиране е възможно да се образуват синини. В следващите няколко дни може да се усеща лек дискомфорт в третираната област.

Колко често може да се прави Radiesse (Радиес)?

Ефектът от процедурата варира между 12 и 24 месеца. За оптимални резултати е препоръчително терапията да се повтаря веднъж годишно.

Свързани статии от блога

4.1/5 - (81 гласа)