You are currently viewing Руска техника за уголемяване на устни
Руска техника за уголемяване на устни
Руска техника за устни
Руска техника за уголемяване на устни

Руска техника за устни е популярен метод за уголемяване и контуриране на устните, който е широко разпространен в днешно време. В тази статия ще разгледаме какво представлява този похват – успешна естетична техника или маркетингов трик.

В медицинската литература не съществува термин като руска техника или руски обем. Но въпреки това понятието е толкова широко разпространено, че се използва ежедневно и е нарицателно за някои видове устни.

Какво представлява т.нар. руска техника за устни?

Чрез този метод се постига увеличаване на обема и подчертаване контура на устните. Това, което е специфично за техниката, е че проникването става на границата между кожата и полулигавицата, като се инжектира перпендикулярно на устните. Обикновено се започва от средата към края на устните, като се извършват поредица от убождания на отстояние от 2-3мм. Основното предимство на руския обем е, че чрез него най-ефективно може да се увеличи височината на горната устна – едно от най-честите желания в рамките на естетичната консултация.

Кога е подходящо използването на руска техника за уголемяване на устните?

Важно е да се отбележи, че изборът на техника на инжектиране зависи от крайния естетичен ефект, към който се стремите. Затова е необходимо да се доверите на Вашия лекар по отношение на използвания метод. Руската техника е идеален вариант, при следните случаи:

  • при горна устна, която е значително по-малка от долната
  • за подобряване проекцията на горната устна; т.е. когато търсеният ефект е т.нар. “отваряне” на горната устна
  • за подчертаване сърцевидната форма в областта на Купидоновата дъга

Като недостатък може да се отбележи големият брой убождания, които освен, че са свързани с известен дискомфорт, крият и повишен риск от образуване на значителен посттравматичен оток и синини. В зависимост от клиничния случай може да се наложи комбинирането на две или повече техники.

Клинични случаи на пациенти

Корекция на устни с т.нар. руска техника
Корекция на устни с т.нар. руска техника
Уголемяване на устни, при които е използван и т.нар. руски метод
Уголемяване на устни, при които е използван и т.нар. руски метод

Представяме Ви два сходни случая. В зависимост от желанието на двете дами бе решено да се използва смесен подход. И в двата случая дамите искаха увеличаване съотношението на горната устна спрямо долната, комбинирано с подчертаване на контура на устните и особено на сърцевидната форма в областта на Купидоновата дъга. Долната устна бе дискретно хидратирана, а контурът – възстановен на местата, където беше частично размит. За горната устна бе избрана т.нар. руска техника, при която хиалуроновата киселина бе доставена чрез няколко успоредни убождания, перпендикулярни на самата устна. По този начин бе осигурена по-ясна проекция и увеличаване обема на горната устна.

В заключение трябва още веднъж да се отбележи, че изборът на техника на инжектиране се определя най-вече от желания краен резултат. Затова изчерпателната естетична консултация е не по-малко важна от самата процедура.


Свързани статии от блога

4.2/5 - (25 гласа)