You are currently viewing Филър под очите
Филър под очите
Филър под очите

Филър под очите може да звучи стряскащо и за най-запознатите с естетичните манипулации, но всъщност е една от най-ефективните и безболезнени процедури. Важно е да се отбележи, че не във всички случаи инжектирането на филър под очите е най-доброто решение. Освен това изборът на продукт е от ключово значение, защото не всички видове филъри са подходящи.

Обикновено преди да се пристъпи към директно инжектиране на филър под очите се изпробват редица алтернативи. Започва се с подходяща козметика, след това се изпробват различни мезотерапии за очи. В други случаи причината за хлътванията под очите е съвсем различна и изисква третиране на съседна зона.

В кои случаи е уместно да се постави филър под очите?

  • за запълване на долината на сълзите
  • за корекция на тъмни кръгове и хлътвания под очите
  • за изглаждане на фини линии и бръчки под очите

Каква е причината за образуване на хлътване под очите?

Околоочната зона има сложна анатомия, която се отличава от останалите участъци на лицето. Кожата е изключително тънка и нежна, има минимално количество подкожна мастна тъкан и склонност за задръжка на течности. Хлътването под очите придава изморен вид. При някои пациенти е генетична особеност, която е налице от ранна възраст, както и при някой от родителите. По-често пациентите изведнъж забелязват хлътването и образуването на тъмни кръгове под очите. Те стават особено видими при отслабване на тегло и при хора, чиято работа е свързана с продължително използване на компютър. В зависимост от причината за образуването на хлътвания под очите се използва и различен подход.

Възстановяване на загубен обем в средната част на лицето

Както беше отбелязано по-горе рязкото отслабване на тегло е най-честата причина за образуване на хлътване под очите. Намаляването на мастните депа в средната част на лицето води и до формиране на назолабиални и марионетни линии. Лицето придобива изморен вид. Възстановяването на обем в средната част на лицето е една от най-благодатните процедури. Тя позволява чрез намеса в една анатомична област да се подобри състоянието на цялото лице. Затова преди поставяне на филър под очите е необходимо да се възстанови този обем. Много често това е достатъчно и директно запълване на долината на сълзите не е необходимо.

филър за средната част на лицето
Възстановяване на изгубен обем в средната част на лицето

Инжектиране на филър под очите

Когато обемът в средната част на лицето е възстановен, но все още е налице хлътване под очите, е необходимо да се премине към поставяне на филър в долината на сълзите. По този начин директно се запълва изгубеният обем в зоната на слъзната падина. Тази зона е с по-особена и сложна анатомия и следва да се коригира единствено от лекари с достатъчно опит. Изборът на филър е от ключово значение. Използват се меки филъри, с ниска концентрация на хиалуронова киселина и малки размери на съставящите ги частици. Едва няколко продукта на пазара отговарят на тези изисквания. Употребата на неподходящ филър крие риск от катастрофални резултати с образуване на торбички, ефект на Тиндал и други.

Kak протича запълването на долината на сълзите

Въпреки първоначалната асоциация, че това би била много неприятна процедура, реално тя всъщност е абсолютно безболезнена. Причината за това е, че в този участък няма сетивни нерви и единственото усещане е за движение и леко разпъване. Околоочната зона е богато кръвоснабдена и е най-уместно използването на канюла. Тя позволява атравматично да се извърши процедурата, като изключва риска от образуване на синини. Продължителността на манипулацията е около 15-20 минути, а трайността – от няколко месеца до година и дори повече. Възможно е следващите няколко дни зоната да е леко оточна, като това е по-ясно изразено сутринта. Може да ускорите резорбирането на отока като нанасете крем и правите лек масаж в посока отвътре-навън.

Поставяне на филър под очите
Поставяне на филър под очите
запълване на хлътвания под очите времетраене
слъзна падина възстановяване
слъзна падина трайност
корекция на сенки под очите цена

Мнения на пациенти

Рязко отслабнах с няколко килограма и това мигновено се отрази върху лицето ми. Появи се хлътване под очите ми, което ми придаваше уморен вид. Бях се насочила към мезотерапия за очи, но обсъдих варианта с д-р Ставров, който ми обясни за загубите на обем в средата на лицето ми и предложи да ги възстановим с филър. След 2 мл. нямаше и следа от тези бръчки.

Мария, 37г., гр. София

От малка се боря с тъмни кръгове под очите. Те са ми наследство от майка ми. Препоръчано ми бе да опитам с филър. Резултатът беше мигновен и съм много доволна.

Анелия, 31г,. гр. София

Цена за поставяне на филър под очите

Подмладяването на околоочната зона изисква комплексни грижи. При нас цената на филърите за под очите започва от 450 лв.

Често задавани въпроси

Може ли да се образуват торбички след поставяне на филър под очите?

Зоната на слъзната падина се характеризира с много тънка кожа, с малко количество мастна тъкан и склонност за задръжка на течности. Това е причината типичните вискозни хиалуронови филъри да не са подходящи. В тази област се инжектират единствено меки филъри с ниска молекулна маса. Използването на неподходящи продукти крие съществен риск от задръжка на течности и образуването на торбички под очите.

Боли ли поставянето на филър под очите?

Макар да изглежда много неприятно, корекцията на слъзна падина е безболезнена процедура. В тази зона няма нервни окончания и пациентите усещат единствено леко движение и разпъване.

Образуват ли се отоци след поставяне на филър под очите?

При запълване на слъзна падина е възможно образуване на отоци, които са налице в следващите няколко дни. Те са временни и изчезват напълно до седмица, но трябва да се вземе предвид кога да бъде извършена процедурата. Препоръчително е да е поне седмица преди важни социални събития.

Свързани статии от блога

4/5 - (14 гласа)