You are currently viewing Филъри за лице
Филъри за лице
Филъри за лице
Филъри за лице

Филъри за лице се наричат всички дермални пълнители, които намират приложение в естетичната медицина. В тази статия ще Ви запознаем с различните видове пълнители, приликите и разликите между тях, мнения на наши пациенти, тяхната цена, както и ще отличим най-добрите филъри за лице.

В сайта ще може да откриете детайлна информация за всяка една от процедурите, включваща как протича, какъв е възстановителният период и какво е необходимо да се спазва след манипулацията.

За какво се използват дермалните пълнители?

  • Изграждане на скули
  • Моделиране на брадичка
  • Дефиниране на лицевия контур
  • Възстановяване на изгубен обем в средната част на лицето
  • Заглаждане на назолабиални и марионетни линии

Как протича самата процедура?

Всяка процедура се предшества от естетична консултация. Тя е необходима, за да се запознаем с пациентите и техните очаквания, да отговорим на въпросите им и заедно да намерим най-ефективното решение. Често пациентите идват за т.нар. full face подход, при който се прави цялостен анализ на лицето. Вземат се предвид отделните анатомични елементи, лицевите пропорции и особености.

В зависимост от мястото на поставянето на дермалните пълнители има различни видове техники. Вариации съществуват също и по отношение дълбочината на инжектиране на филърите за лице. Може да се използва игла или канюла. Лекарят планира внимателно, а понякога и маркира, местата на инжектиране. Обезболяването се извършва с анестетици под формата на крем или инжекционно. Кожата се дезинфекцира, след което се пристъпва към самата манипулация. Продуктът се въвежда бавно и с постоянна скорост, за да се минимализира дискомфорта на пациента. След това зоната се масажира и се нанася епитализиращ крем.

Като при всяка инжекционна процедура, така и при поставяне на филъри за лице съществува риск от отоци и образуване на синини. Те са функция на третирания участък, използваната техника и индивидуалните особености на пациента. В повечето случаи възстановителният период отнема 2-3 дни и не пречи на ежедневните ангажименти.

Видове филъри за лице

Класификацията на дермалните пълнители за лице може да стане по няколко признака. В зависимост от вида на активната субстанция различаваме филъри с хиалуронова киселина и колагенови стимулатори. Първите се използват основно за възстановяване на изгубени обеми и моделиране на лицеви пропорции, докато втората група намира приложение за подобряване качеството на кожата и не води до обеминизиране. Двата типа продукти имат допълващо се действие и често се използват заедно.

Друг начин за класифициране е на базата на зоната, която предстои да се моделира. Например филъри за брадичка, за скули, за устни и т.н. Те се различават по своята концентрация на хиалуронова киселина, плътност, способност да свързват вода, устойчивост към външни въздействия и други. Някои дилъри са подходящи за използване при повече от една индикация. Това вече зависи от преценката на самия лекар.

Най-добрите филъри за лице

Важно е да се спомене, че всяка марка филъри има богато портфолио от продукти, всеки от които има различни индикации. Този факт е неизвестен за голяма част от пациентите, които често слагат слаби оценки на определени марки, защото не е използван правилния продукт от гамата. А изборът на продукт е работа на самия инжектор, като той трябва да бъде взет на база на анатомичните особености и естетичните желания на пациента.

Juvederm – Juvederm (Жуведерм) е известна марка филъри с хиалуронова киселина, произвеждани от Американската компания Allergan, която е собственост на на Abbvie. Те са едни от най-широко разпространените дермални филъри, одобрени от FDA през 2006г., а според проучване през 2016г. с тях са извършени повече от 2.4 млн. процедури.

Saypha – Филърите с хиалуронова киселина Saypha (Сейфа) са собственост на австрийската фармацевтична компания Croma Pharma и са едни от най-широко използваните и разпознаваеми анти-ейдж продукти.

Revolax – Revolax (Револакс) е южнокорейски хиалуронов филър, собственост на компанията Across, която е един от най-големите производители в Азия, заемащ основна част от активния пазарен дял. В България тези филъри се използват от няколко години, но бързо се наложиха на местния пазар, заради високия си профил на безопасност, дълготрайност и конкурентна цена.

Филъри за лице – цени

Устни
обем и контур на устни
от 300 лв
Скули
корекция на скули
от 350 лв
Назолабиални бръчки
запълване на назолабиални линии
от 350 лв
Марионетни бръчки
запълване на марионетни линии
от 350 лв
Брадичка
моделиране на брадичка
от 350 лв
Долна челюст
оформяне на лицев овал
от 350 лв
Слъзна падина
корекция на тъмни кръгове под очите
от 450 лв
Средна част на лицето
възстановяване на обем
от 350 лв
Нос
неоперативна ринопластика
600 лв
Слепоочие
запълване на слепоочни ямки
от 350 лв
Повърхностни бръчки
запълване на повърхностни бръчки
от 300 лв

Филъри за лице – мнения

ревюта

Безплатна естетична консултация с дерматолог в гр. София

Свързани статии от блога

2.7/5 - (3 гласа)