You are currently viewing Биоревитализация на лице
биоревитализация на лице
Биоревитализация на лице

Биоревитализация на лице е инжекционна медицинска процедура, при която в кожата се инжектират витамини, минерали, аминокиселини и хиалуронова киселина. Нейните цели са стимулиране на регенерацията, хидратация и подобряване качеството на кожата.

Кога за първи път се използва биоревитализация на лице?

За откривател на биоревитализацията на лице се смята френският лекар д-р Мишел Пистор, който през 1950г. инжектира за първи път коктейл от витамини, минерали и аминокиселини в дермата. Той установява, че няколко дни след процедурата настъпва значително подобрение в хидратацията, тургора и блясъка на кожата.

Биоревитализация – за какво се прилага?

  • хидратация и подхранване
  • антиоксидативен ефект
  • изглеждане на фини бръчки и линии
  • намалява следите от фотоувреда на кожата
  • може да се използва за подобряване качеството кожата на лицето, шията и деколтето

Как протича процедурата по биоревитализация на кожата?

Процедурата се прилага за кожата на лицето, шията, деколтето и гърба на ръцете. Третираният участък предварително се обезболява. Най-често се използва лидокаин под формата на крем, който се нанася на тънък филм върху кожата. Оставя се да подейства за 15-20 минути. След това кремът се отстранява, кожата се почиства и дезинфекцира. Материалът се въвежда с тънка игла чрез множество убождания през разстояние около 5мм. Установено е, че инжектираният продукт се разпространява чрез дифузия в такъв радиус, което е необходимо за равномерното покриване на третирания участък. От особена важност е точното ниво на инжектиране – в зависимост от избора на продукт, това е или папиларна, или ретикуларна дерма. След инжектиране поставяният продукт може да е видим под формата на малки подкожни депозити. Той се резорбира за период от няколко часа до 2-3 дни в зависимост от избора на мезотерапия, използвана за биоревитализация на лице. Финално се нанася епитализиращ крем и слънцезащита и се прилага лек масаж.

Биоревитализация на кожа - ниво на инжектиране
Биоревитализация на кожа – ниво на инжектиране

Продукти за биоревитализация

Биоревитализация на лице – съществува огромен набор от продукти за биоревитализация. Правилният избор се основава на състоянието на кожата на пациента и търсения резултат. В най-леките случаи може да се използват инжекционни продукти с витамини, минерали и антиоксиданти. Те имат антиоксидантен ефект и унищожават свободните радикали. Недостатък е, че са необходими няколко процедури през период около 2 седмици. Вариантът, който най-често се използва, е мезотерапия с хиалуронова киселина. Подходящ е както като поддържаща терапия, така и при умерено фотоувредена кожа. По този начин се постига дълбока хидратация. Резултатите са налице след 1-2 процедури. Пример за мезотерапия с хиалуронова киселина е Saypha rich. За белези от акне и силно увредена кожа е необходимо да се включи тежката артилерия – това са т.нар. скинбустери. Те представляват смес свободна и свързана хиалуронова киселина. Инжектират се в дълбока дерма, а резултатите са налице още след първата процедура.

Биоревитализация на очи – основните индикации са хидратация, подобряване тургора и изравняване тена на околоочната зона. Устройството на кожата в тази част на лицето е по-различно, което прави скинбустерите и мезотерапиите с хиалуронова киселина по-малко подходящ избор. Най-често за биоревитализация на очи се използват коктейли от витамини, минерали, антиоксиданти и пептиди.

Биоревитализация на шия и деколте – кожата на шията и деколтето е много сходна с тази на лицето. Поради тази причина в тази зона се използват същите продукти за биоревитализация, които са описани в по-горния абзац.

Биоревитализация на лице – мнения

Обичам топлите дни и продължителното излагане на слънце. Всяко лято прекарвам достатъчно време на морето, а в студените месеци понякога посещавам солариуми. Но освен страхотен тен се сдобивам и с първи признаци на дехидратация на кожата. Кремовете помагат, но частично. Затова преди и след лятото правя 2-3 процедури биоревитализация на лице, за да възстановя хидратацията и блясъка на своята кожа.

Мария, 37г., гр. София

Като тийнейджър имах проблеми с акнето. В момента кожата ми е спокойна, но по лицето имам дребни белези, които ми напомнят за това заболяване. Препоръчаха ми да използвам скинбустер, за да подобря релефа на своята кожа. Още след първата процедура имаше видим резултат, а най-хубавото е, че 1-2 сесии са напълно достатъчни.

Анелия, 32г., гр. София

Биоревитализация – цена

Цената зависи от избора на продукт и броя сесии, които са необходими. При нас цената на коктейлите с витамини, минерали и аминокиселини започват от 80лв/мл., а мезотерапиите с некръстосана хиалуронова киселина – от 200лв. Имайте предвид, че за постигане на оптимален ефект при използване на коктейли с витамини, минерали и аминокиселини са необходими 4-8 процедури, докато при мезотерапиите с хиалуронова киселина – 2-4, което също е важно при определяне на бюджета.

Свързани статии

4.2/5 - (13 гласа)