You are currently viewing Скинбустер
Скинбустер (Skinbooster)
Скинбустер (Skinbooster)

Скинбустер представлява продукт на основата на хиалуронова киселина, който се използва за дълбока хидратация и възстановяване на кожата. Инжектира се под формата на мезотерапия в дълбоките кожни слоеве.

По своя строеж скинбустерите заемат междинно място между класическите мезотерапии с хиалуронова киселина и филърите. Първите се използват за хидратация и подобряване тургора на кожата. Филърите от своя страна намират приложение за възстановяване на изгубени обеми.

Първите скинбустери съдържат в състава си единствено хиалуронова киселина с различна степен на омрежаване. С времето понятието скинбустер придобива все по-обширно понятие, като включва и една нова генерация препарати с революционните полинуклеотиди.

За какво се използват скинбустерите

  • дълбока хидратация на кожата на лицето, шията и деколтето
  • възстановяване на фотоувредена кожа
  • заличаване на белези от акне, шарка и др.
колко време отнема поставянето на скинбустер
възстановяване след мезотерапия
трайност на ефекта
скинбустер цена

Поставяне на скинбустер

Когато става въпрос за поставяне на скинбустер, е необходимо да се вземат предвид някои особености. Както беше споменато в началото на тази статия, скинбустерите се характеризират с по-висока плътност, степен на омреженост и концентрация на хиалуронова киселина в сравнение с класическите мезотерапии. Това прави тяхната способност да свързват и задържат вода още по-изразителна. Последното налага те да се инжектират малко по-дълбоко – в ретикуларна дерма и на малки депозити. Неправилното поставяне на скинбустер крие риск от образуване на “топчета” и “бучки”.

Скинбустер може да се инжектира в областта на лицето, шията, деколтето или гърба на ръцете. Обезболяването се осъществява с лидокаин под формата на крем, който се нанася и престоява за 15-20 мин. Мястото се почиства и дезинфекцира. Самото инжектиране става с фина игла, на малки депозити от 0.03-0.05 мл, дълбоко в ретикуларната дерма. Правилното поставяне е изключително важно за постигане на оптимални резултати. След това се нанася хидратиращ крем и кожата леко се масажира.

Нова генерация скинбустери с полинуклеотиди

Скинбустер Juvenus Strong с полинуклеотиди
Скинбустер Juvenus Strong с полинуклеотиди

По време на последния световен конгрес по естетична медицина в Монако бяха представи новите революционни скинбустери Juvenus на австройската компания Croma Pharma. Това, което ги отличава от досега познатите, е че в състава им влизат полинуклеотиди.

Каква е функцията на полинуклеотидите? Характерното за тях е, че те имат значително по-изразителен капацитет да свързват вода в сравнение с хиалуроновата киселина. А повече свързана вода – по-добра хидратация.

Juvenus е идеален за корекция на фини бръчки и белези, умерено и дълбоко увредена и дехидратирана кожа. Техниката на инжектиране и в този случай е същата – дълбоко и на малки депозити.

Преди и след скинбустер

След процедурата кожата може да е леко зачервена. Като при всяка една мезотерапия е възможно да се наблюдват синини на местата на убождане и лек оток, които отшумяват за дни. За по-бързо възстановяване може ежедневно да мажете епителизиращ крем и да извършвате лек масаж в третираната област. Прилагат се между 1 и 3 процедури през интервал от около 4 седмици. Ефектът е видим още след няколко дни, като се наблюдава по-сияйна и здрава кожа, подобряване на тургора, изчезване на фините линии.

Цена за скинбустер

Цената зависи от избора на продукт. В нашата клиника цените започват от 300 лв., като може да се възползвате от атрактивни отстъпки при закупуване на пакетни предложения.

Мнения за скинбустер от наши пациенти

От години използвам мезотерапии с хиалуронова киселина и съм доста доволна. Реших да изпробвам скинбустер на Restylane за кожата на лицето. Няма две мнения, че кожата ми е по-свежа от преди.

Силвия, 43г., гр. София

Имам белези от акне по кожата на лицето, които ме притесняват. Прочетох в интернет за новия скинбустер с полинуклеотиди и реших да опита. След първата процедура наблюдавам положителен ефект.

Гергана, 34г., гр. София

Често задавани въпроси

Скинбустер или мезотерапия?

Изборът зависи от състоянието на кожата и крайния резултат, към който се стремим. При лека дехидратация и белези на фотостареене може да се започне с класическа мезотерапия с хиалуронова киселина. Скинбустерите са тежката артилерия. Те са по-добри при изразена дехидратация на кожата, корекция на фини бръчки и белези.

Може ли да се постави скинбустер под очите?

Не всички продукти са подходяши за тази област, поради риск от образуване на отоци. Продуктите с по-висока концентрация на хиалуронова киселина или полинуклеотиди задържат повече молекули вода и не бива да се инжектират в зоната около и под очите.

Възможно ли е да се образуват бучки след поставяне на скинбустер?

Да, това винаги се дължи на грешка в избора на продукт и техниката на инжектиране. Състава на бустерите трябва да е съобразен със зоната на инжектиране и състоянието на кожата.

Свързани статии

4.6/5 - (22 гласа)